Fotograferen is een passie.

Fotografie heb ik altijd boeiend gevonden, maar ik had me er nog nooit echt in verdiept, op de gebruikelijke vakantiekiekjes na.

Pas de laatste jaren ben ik veel met fotografie bezig. Dit is gegroeid uit het feit dat ik lichamelijk ziek ben geworden en op zoek moest naar nieuwe hobby's.
En fotografie bleek precies datgene te zijn wat ik nodig had. Ik vind het heerlijk om te doen en het leidt me zodanig af dat ik veel beter kan omgaan met pijn.

Het is heerlijk om in de natuur te zijn en hetgeen je ziet vast te leggen. Het bezig zijn met: wat levert een mooi plaatje op…
Verder ben ik gek op dieren en naast natuurfotografie heb ik me dan ook toegelegd op het fotograferen van dieren in de dierentuin. 
Door de enthousiaste reacties over deze foto's en tevens door het mooie dierenpark Landgoed Hoenderdaell is dit wel uitgegroeid tot de hoofdmoot van mijn fotografie. Er is niets mooier dan oog in oog te staan met geweldige dieren als tijgers, leeuwen en wolven.

Naast het fotograferen ben ik me ook gaan interesseren voor wat ik vervolgens met die foto’s kan doen.
Mijn huis hangt inmiddels vol met foto’s afgedrukt op allemaal verschillende materialen. Ook maak ik er kleinere dingen mee, zoals een naambordje of een placemat.
Een aantal van mijn foto's ben ik in fotoboekjes gaan verwerken en dit heb ik gecombineerd met mijn gedichten. De combinatie foto met gedicht gebruik ik ook soms voor ansichtkaarten. Op deze manier kan ik altjd iets persoonlijks versturen.
Mijn sport t-shirts en bidon heb ik laten bedrukken met een logo dat ik van mijn foto's heb gemaakt.
Ik vind het leuk om op deze manier steeds nieuwe dingen te maken, die ik ook echt kan gebruiken. Naast de lol van de fotografie, heb ik ook plezier in het verzinnen hoe ik mijn foto's voor mezelf tot nut kan maken, zodat ik er blijvend van kan genieten.

Om maar af te sluiten zoals ik ben begonnen…

Fotografie is een passie voor me.

Ik geniet er van.

Tanja Otten